Stefanović i Dačić: Sprečiti Kosovo da uđe u Interpol

Ministri spoljnih i unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić i Nebojša Stefanović pričali su o nastavku napora za suprotstavljanje želji Kosova da uđe u Interpol.

Izvor: B92

Petak, 28.07.2017.

16:02

Stefanović i Dačić: Sprečiti Kosovo da uđe u Interpol
Tanjug

Oni su se dogovorili da se dodatno pojača saradnja dva ministarstva u tom cilju.

"Sagledane su dosadašnje aktivnosti i razmotrene mogućnosti daljeg delovanja po ovom pitanju (koje je) od posebne važnosti u kontekstu zaštite suvereniteta i teritorijalnog integriteta" Srbije i suprotstavljanja unilateralnim pokušajima Kosova da ostvari članstvo u međunarodnim organizacijama čime bi se prekršila Povelja UN i rezolucija Saveta bezbednosti 1244, piše u saopštenju.

Dačić i Stefanović su razgovarali i o operativno-tehničkoj saradnji svojih ministarstava i o postizanju sporazuma s pojedinim državama o ukidanju viza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: