Moral ispred interesa: Stop za rodbine političara

Francuski parlament usvojio je meru o zabrani zapošljavanja članova porodice koju je tokom predizborne kampanje obećao predsednik Emanuel Makron.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.07.2017.

12:46

Moral ispred interesa: Stop za rodbine političara
Getty images

Ta nova mera se nalazi u nacrtu zakona o moralizaciji političara, o čemu francuski parlament raspravlja ove nedelje. Nacrt tog zakona dolazi u svetlu afera o korupciji koje su pogodile predsedničku kampanju, preneo je pariski list "Figaro"

Predsednički kandidat desnice Fransoa Fijon, koji je na početku kampanje bio favorit za novog šefa države, doživeo je nagli pad popularnost pošto je izbio skandal zbog fiktivnih radnih mesta pri parlamentu njegove supruge Penelope i njihovo dvoje od petoro dece.

Protiv Fijona je u jeku kampanje podignuta preliminarna optužnica za zloupotrebu javnih sredstava. Kasnije je podignuta optužnice i protiv njegove supruge.

Na meti istrage o prevari i malvercijama bila je i stranka Nacionalni front kandidatkinje ekstremne desnice Marin Le Pen.

"Figaro" je podsetio da je u poslednjem sazivu parlamenta oko 100 poslanika zaposlilo članove porodice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: