"Nuklearni napad na Kinu sledeće nedelje ako Tramp naredi"

Komandat Pacifičke flote SAD admiral Skot Svift rekao je da bi već sledeće nedelje izvršio nuklearni napad na Kinu ako bi američki predsednik to naredio.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 27.07.2017.

08:13

Getty images

Svift je istovremeno, u obraćanju na bezbednosnoj konferenciji na australijskom Nacionalnom univerzitetu posle zajedničke vojne vežbe SAD i Australije, upozorio da vojska nikada ne sme da otkaže poslušnost svom komandantu, prenosi AP.

Kako je istakao, ako vojska pređe pod civilnu kontrolu, "onda je to zaista značajan problem".

Na pitanje iz publike da li bi iduće nedelje izveo nuklearni napad na Kinu kada bi Tramp tako naredio, Svift je rekao: "Odgovor bi bio - da".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: