Musliu osuđen na novčanu kaznu od 40.000 dinara ili...

Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca u Srbiji Jonez Musliu osuđen je u Prekršajnom sudu u Beogradu na novčanu kaznu od 40.000 dinara.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.07.2017.

12:38

Musliu osuđen na novčanu kaznu od 40.000 dinara ili...
Foto: Thinkstock

On je osuđen po prekršajnoj prijavi Agencije za borbu protiv korupcije, rekao je Tanjugu portparol Prekršajnog apelacionog suda Aleksandar Nikolić.

Musliu nije Agenciji dostavio podatke o načinu finansiranaja svog političkog subjekta na čijem je takođe čelu - Pokret za demokratksi procese Bujanovac, u skladu sa Zakonom o finasiranju političkih aktivnosti zbog čega je Agencija podnela prijavu protiv njega.

Presuda je doneta 2016. godine, a Musliu nije na nju izjavio žalbu Prekršajnom apelacionom sud pa je time presuda postala pravosnažna i izvršna, rekao je Ilić.

Kako nije u zakonom predviđenom roku platio kaznu, sud je pokušao naplatu prinudnim izvršenjem - blokadom novčanih sredstava.

Kako ni to nije bilo moguće, sud je doneo rešenje o zameni novčane kazne u kaznu zatvora, gde se svakih hiljadu dinara menja danom zatvora.

Musliu i dalje može da plati kaznu od 40.000 i neće ići u zatvor, napomenuo je Ilić ističući da se ovaj princip odnosi na sve građane Srbije.

Pošto je u pitanju prijava Agencije za borbu protiv korupcije za postupanje po njoj je nadležan Prekršajni sud u Beogradu.

Bujanovački mediji su juče izazvali zabunu pišući da he Musliu pomenutu kaznu izrekao Prekršajni sud u Beogradu zbog isticanja Albanske zastave na zgradi Saveta u Bujanovcu, za šta taj sud inače nije mesno nadležan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: