U akciji "Ares" zaplenjeno 580 kg droge

U akciji "Ares" privedene su 824 osobe, protiv 827 ljudi su podnete krivične prijave, a zaplenjeno je 580 kilograma droge, rekao je ministar Nebojša Stefanović.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 27.07.2017.

11:30

U akciji
Foto: MUP

On je dodao da je najvažnije što su "demontirane" narko grupe - organizatori, finansijeri i oni koji prodaju drogu na ulicama.

"Cilj je da sklonimo drogu od naše dece, škola, fakulteta, da svaki narko diler oseća pritisak", rekao je Stefanović gostujući na TV Pink i dodao da je među privedenima ima i policajaca i zbog toga kao ministar nije srećan.

Kriminalcima, kako kaže, trebaju policajci koji imaju značku i pištolj, ko može da ih zaštiti od progona, ali da se sve to teško dokazuje.

Pojašnjava da je akcija pripremana mesecima i da se ništa nije radilo preko noći, već da su narko dileri, proizvođači i oni koji krijumčare drogu praćeni mesecima, te da su protiv njih prikupljeni validni dokazi.

"Godinama je ovaj problem zanemarivan, puštano da buja. Ako nemate dovoljno dokaza, ako uhapsite onoga ko prodaje nekoliko grama droge na ulici, nikada nećete doći do onog ko uvozi, ko ima laboratoriju", rekao je ministar.

Među zaplenjenom drogom najviše ima marihuane, heroina, kokaina, a Stefanović podseća da se svakog dana prati koje supstance mogu biti zloupotrebljene i da ih Ministarstvo zdravlja redovno stavlja na listu droga koje se zloupotrebljavaju.

U akciji je osim droge zaplenjeno i 127 pušaka, zatim bombe, eksplozivni materijal, a ministar je podsetio da je nedavno uništeno više od 18.000 ilegalnog oružja.

"Svi oni koji imaju ilegalno oružje mogu da idu u policiju i da ga predaju bez posledica, niko od njih neće biti krivično gonjen. Mislim da akcija predaje oružje traje do septembra. Nakon toga svi kod kojih se pronađe oružje prete kazne od 12 godina zatvora", naglasio je ministar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: