"SRS neće učestvovati u unutrašnjem dijalogu o KiM"

SRS neće učestvovati u unutrašnjem dijalogu o KiM jer je, kaže potpredsednica te stranke Vjerica Radeta, status regulisan Ustavom i KiM je sastavni deo Srbije.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.07.2017.

13:38

Kako je dodala, o tome nema šta da se razgovara.

"Nema šta da se raspravlja, ni definiše, već samo da se zna da niko ne sme da prizna lažnu državu Kosovo, kao ni ulazak KiM u UN i u druge međunarodne institucije", rekla je Radeta na konferenciji za novinare.

Rešavanje problema KiM, smatra, mora da se vrati u UN, "gde mu je i mesto", a ističe da SRS insistira da se u sve razgovore pozove i uključi Rusija, "naša sila zaštitnica, jer već decenijama Albanci imaju svoju silu zaštitnicu, u vidu Briselske administracije kao i u vidu predstavnika najjačih sila i SAD".

Kako je rekla to je jedini način da se potomstvu ne ostave problemi, već da se ostavi celovita država, što bi trebalo da bude interes svakog državnog funkcionera.

Ona dodaje da je "interesantno” da je tema aktuelizovana nakon Vučićeve posete Vašingtonu.

Radeta je rekla da o tome "koliko je Vučićev poziv na dijalog besmislen" govori činjenica da su taj poziv podržali "Ccedomir Jovanović, koji je spreman da učestvuje u dijalogu, takođe Filip David, Milan Antonijević...".

Ona je pozvala predsednika Srbije da, umesto poziva na dijalog, povuče potpise sa Briselskih sporazuma i prekid svih pregovora o ulasku Srbije u EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: