Ružić: Ne treba da živimo u mitomaniji

Svi koji su pozvani na unutrašnji dijalog o Kosovu treba da se odazovu, a svi oni koji to žele da politizuju time će samo pokazati neodgovornost.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.07.2017.

12:05

Ružić: Ne treba da živimo u mitomaniji
Foto: Tanjug, arhiva

To je rekao ministar za državnu upravu I lokalnu samoupravu Branko Ružić.

On je za N1 ocenio da je predsednik Aleksandar Vučić pokrenuo jednu bremenitu temu, ističući da podržava da se otvori nešto što vekovima stoji Srbiji kao kamenčić u cipeli.

Naravno da neće biti jednoumlja, kaže Ružić i dodaje da treba čuti i razlike.

Ne treba da živimo u nekoj mitomaniiji, ne samo o Kosovu, ovo je 21. vek. A istina je to da Kosovo nije subjekt međunarodnog prava, da dole živi ne tako mali broj naših sunarodnika, I treba im pomoći…”, rekao je on.

Ružić smatra da smo daleko od pravno-obavezujućeg sporazuma, i da je važno ubrzati što pre realizaciju Briselskog sporazuma, da pokažemo odgovornost, ali da takvu odgovornost pokažu i albanski zvaničnici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: