"Zahtev o priznanju Kosova kao uslov za EU - visoka cena"

Ukoliko bi bio isporučen zahtev o priznanju Kosova kao uslov da Srbija uđe u EU, to bi bila visoka cena.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 27.07.2017.

10:47

Foto: GettyImages

To kaže filozof i visoki funkcioner opozicione stranke Alternativa za Nemačku Mark Jongen, koja bi na sledećim izborima, prema procenama, mogla ne samo da uđe u Bundestag već i da osvoji 10 do 12 odsto glasova.

"Teško je dati savet, ali verujem da bi u tom slučaju onda narod na referendumu trebao da donese odluku da li je Srbija spremna da plati tu cenu", rekao je Jongen za Politiku.

Govoreći o zamerkama iz Brisela da Beograd ne sledi spoljnopolitički kurs EU, jer ne uvodi sankcije Moskvi, nemački opozicionar poručuje Srbiji da ne podleže pritisku i ne uvodi sankcije Rusiji.

"Ako bih smeo da dam savet Srbiji, poručio bih joj da ne podleže pritisku i ne uvodi sankcije Rusiji. Vaša zemlja treba da zadrži dobre odnose sa Rusijom i ostane u tom međupoložaju, jer je to važno i za vašu ekonomiju", rekao je on.

On dodaje da je važno i za EU da postoji jedan most kao što je to Srbija, koji povezuje Evropu i Rusiju.

"Nije dobro da budu porušeni svi mostovi između Evrope i Rusije", kaže Jongen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: