Haradinaj bez odgovora na pitanje da li ima većinu

Kandidat za kosovskog premijera Ramuš Haradinaj izbegao je da konkretno odgovori na pitanje da li je obezbedio dovoljan broj glasova za formiranje vlade.

Izvor: B92

Sreda, 26.07.2017.

15:42

Haradinaj bez odgovora na pitanje da li ima većinu

Na pitanje novinara da li koalicija okupljena oko DPS ima parlamentarnu većinu i dovoljan broj poslanika za formiranje vlade, Haradinaj je rekao da kosovski parlament ima 120 poslanika, te da je bitno da je određen datum održavanja konstitutivne sednice.

Haradinaj je uveren da neće biti odlaganja u formiranju novih kosovskih institucija, preneo je portal Telegrafi.

Konstitutivna sednica kosovskog parlamenta zakazana je za 3. avgust, četiri dana pre isteka zakonskog roka za njeno održavanje.

Do sada nijedna od koalicija ili stranaka nije obelodanila da ima većinu za formiranje vlade, a pojedini mediji tvrde da bi i rad parlamenta mogao biti blokiran ukoliko kandidat za predsednika bude ponovo aktuelni predsednik Kadri Veselji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: