Izgoreo automobil bivšeg predsednika opštine Zvečan

Porodični auto marke "Opel astra" poznatog lekara Dragiše Milovića zapaljen je noćas u Zvečanu.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 26.07.2017.

09:53

Izgoreo automobil bivšeg predsednika opštine Zvečan
Foto: Kossev

Informaciju je za “Kossev” potvrdio sam Dragiša Milović.

Vatrogasci su ugasili požar, a policija je, prema Milovićevim rečima, obavila uviđaj.

"Moj utisak je da to sigurno nisu uradili Albanci i da, na žalost, i ovaj slučaj je jedna zona nesigurnosti gde se upućuju poruke straha i dalje prema ljudima. Ja mislim da je to politička poruka. Sumnjam da se neko osetio ugroženim pred lokalne izbore i da, možda, Dragiša Milović neće da se politički aktivira. To je iz te kuhinje ali i ovo govori u kakvim mi, obični građani, teškim i nesigurnim uslovima živimo. Pored mog vozila su i i ostala vozila. U blizini je obdanište, zgrade, moglo je da eksplodira i da neko strada”, rekao je Milović za “Kossev”.

Policija, kako se dodaje, nije imala detalje o ovom slučaju.

Dragiša Milović je jedan od najpoznatijih lekara na Severu Kosova i Metohije. Bio je predsednik opštine Zvečan pre početka dijaloga u Briselu.

Pre dve nedelje automobil marke BMW zapaljen je "pod nepoznatim okolnostima" u Leposaviću, tada je saopštila Kosovska policija.

Povodom najnovijeg incidenta oglasio se lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović koji je na Tviteru napisao da ukoliko se policija ne oglasi "pomisliće da je predizborna kampanje već počela".

Kancelarija za KiM osudila napad

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije danas je osudila ovaj incident.

U saopštenju te vladine kancelarije se navodi da je srpski narod na Kosovu i Metohiji kontinuirano je izložen napadima i zastrašivanju, a sinoćni incident koji se dogodio u neposrednoj blizini dečijeg obdaništa i stambene zgrade, sasvim sigurno dodatno unosi nespokojstvo i nemir.

Iza ovog akta, ko god da ga je počinio, krije se pokušaj da se kod građana srpske nacionalnosti izazove strah i nesigurnost.

"U trenutku kada se pred srpskim narodom u Pokrajini nalaze brojni izazovi, oni kojima nije stalo do mira i napretka, učiniće sve da izazovu razmimoilaženja i sukobe medju Srbima na Kosovu i Metohiji", navodi se u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju očekuje da policija i ostali bezbednosni činioci na Kosovu i Metohiji preduzmu vidljive i odlučne korake kako bi rasvetlili ovaj napad i kaznili odgovorne, kao i da predstavnici međunarodnih misija u Pokrajini pojačaju aktivnosti kako bi osigurali bezbednost građana i sprečili nasilje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: