Vulin: Među Albancima nema iskrenih sagovornika

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio da se još jednom pokazalo da među Albancima nema iskrenih sagovornika kada se pokrenu pitanja od suštinskog značaja.

Izvor: B92

Sreda, 26.07.2017.

08:59

Vulin: Među Albancima nema iskrenih sagovornika
Foto: Tanjug, Sava Radovanoviæ

"Kao i uvek kada Vučić pokrene pitanja od suštinskog značaja i važnosti za Srbe i Albance pokaže se da među Albancima nema iskrenih sagovornika. Izjave Rame i Pacolija treba da onemoguće dijalog, naškode Vučiću i spreče ga da ujedini Srbe oko KiM" naveo je Vulin u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

On ističe da dijalog o KiM neće dovesti do priznanja KiM ali hoće do istorijske prilike da Srbi o KiM kao najbitinijoj temi naše generacije počnu da misle i govore jednim glasom.

Lider Alijanse za novo Kosovo Bedžet Pacoli rekao je juče da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "prihvatio novu realnost na Kosovu" ocenivši da Vučićev stav otvara put ka normalizaciji odnosa između Prištine i Beograda.

Albanski premijer Edi Rama objavio je na svojoj stranici na Fejsbuku tekst predsednika Srbije Aleksandra Vučića o Kosovu, kao "priču dana", pozdravivši put ka poboljšanju odnosa izmedju Albanaca i Srba.

On je ujedno pozvao Srbiju da prizna rizna nezavisnost Kosova, rekavši da će to doprineti stabilizaciji balkanskog regiona, preneli su beogradski mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: