Veliki požar u MKD, angažovani i helikopteri

Požar kod gradića Makedonski Brod zahvatio je borovu šumu na površini od oko 200 hektara, a na gašenju su angažovani i avioni i helikopteri.

Izvor: B92

Sreda, 26.07.2017.

22:45

Veliki požar u MKD, angažovani i helikopteri
Ilustracija: Thinkstock

Na gašenju požara angažovano je 56 pripadnika timova za brzi odgovor Direkcije za zaštitu i spasavanje sa četiri protivpožarna vozila, kao i 20 ljudi iz lokalne samouprave.

Dva protivpožarna aviona "er traktor" te direkcije i dva helikoptera MI 8/17 vazduhoplovne brigade Armije Makedonije, na požarište su prosuli desetine tona vode.

Angažovanje tih vazduhoplova već je dovelo do smanjivanja intenziteta i zaustavljanja širenja požara koji je pre dva dana izbio kod sela Trebovlje i Blizansko na području opštine Makedonski Brod, na jugozapadu Makedonije.

Direkcija za zaštitu i spasavanje navodi da je spremna da u svakom momentu angažuje timove za brzi odgovor za gašenje požara, ako to bude potrebno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: