Šarčević: Medalje matematičara dokaz da se u znanje ulaže

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio, povodom medalja mladih matematičara iz Srbije, da je to veliki podsticaj i dokaz da se u obrazovanje mora ulagati.

Izvor: B92

Sreda, 26.07.2017.

14:02

Šarčević: Medalje matematičara dokaz da se u znanje ulaže
Mladi matematièari, Foto: Tanjug, Zoran Žestiæ

Šarčević se sastao danas sa predstavnicima Društva matematičara, Vojislavom Andrićem, predsednikom Društva matematičara, Milanom Kneževićem, prodekanom Matematičkog fakulteta i Bojanom Bašićem, predsednikom državne komisije za matematička društva Srbije.

"Uspeh koji je na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi u Brazilu postigla naša mlada ekipa je veliki podsticaj i dokaz da u obrazovanje moramo ulagati jer ćemo samo tako budućim naraštajima obezbediti siguran put ka uspehu", rekao je Šarčević.

Predsednik Društva matematičara, Vojislav Andreić zahvalio se Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na podršci koju je mlada ekipa matematičara imala tokom boravka u Brazilu.

Tim mladih matematičara osvojio je četiri srebrne i dve bronzane medalje kao i 18. mesto u konkurenciji timova iz 111 zemalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: