Spaseno 257 migranata na Mediteranu

U odvojenim operacijama pod vođstvom italijanske Obalske straže spaseno je 257 migranata na Mediteranu.

Izvor: B92

Utorak, 25.07.2017.

21:28

Spaseno 257 migranata na Mediteranu
Foto: Tanjug, arhiva

Španska Grupa za spasavanje saopštila je danas da je pronašla 167 migranata i 13 preminulih među kojima trudnicu i decu u gumenom čamcu koji je plutao Mediteranom.

Odvojeno od tog događaja, brod Nevladine organizacije "Spasimo decu" pristigao je u pomoć malom brodu na koji je bilo ukrcano 90 migranata, izvestila je italijanska novinska agencija ANSA, prenosi AP.

Portparolka španske Grupe za pružanje pomoći "Proaktiva oupen" Laura Lanusa izjavila je da je 121 muškarac, 40 žena i šestoro dece bilo među spašenima na 24 kilometra severno od libijskog grada Sabrata.

Obe operacije spasavanja bile su izvedene pod vođstvom italijanske Obalske straže.

Prema podacima Međunarodne Organizacije za migracije, ove godine je poginulo više od 2.200 migranata pokušavajući da stigne do Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: