Izrael uklanja sporne detektore za metal kod svetilišta

Izraelska vlada odlučila je da ukloni detektore za metal koji su postavljeni na ulazu u sveto mesto u Starom gradu u Jerusalimu, javljaju agencije.

Izvor: B92

Utorak, 25.07.2017.

07:18

Izrael uklanja sporne detektore za metal kod svetilišta
Tanjug-AP

Izraelski kabinet za bezbednost prihvatio je "preporuku svih organa bezbednosti da promeni proveru pomoću detektora za metal na bezbednosnu proveru zasnovanu na naprednim tehnologijama i drugim sredstvima", navodi se u saopštenju kancelarije izraelskog premijera Benjamina Netanijahua, prenosi AFP.

U saopštenju se ne precizira kada će detektori za metal biti uklonjeni, a AP navodi da su izraelski mediji ranije javili da su alternativa kamere sa visokom rezolucijom koje mogu da detektuju skrivene objekte.

Izrael je postavio detektore za metal na ulaze u Hramovnu goru u Starom gradu u Jerusalimu, nakon napada u kojem su ubijena dva policajca ubijena 14. jula, što je razbesnelo Palestince i dovelo do sukoba u Jerusalimu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: