Korzika: Požari prete kućama

Nekoliko desetina vatrogasaca bori se sa požarima požarom na francuskom ostrvu Korzika, koji je zahvatio 900 hektara šuma i preti kućama..

Izvor: B92

Utorak, 25.07.2017.

00:48

Korzika: Požari prete kućama
Foto: Thinkstock

Stanovnici grada Bigulje, koji je najviše ugrožen evakuisani su, saopštila je služba za vanredne situacije

"Požar je jak i širi se ka gradskim zonama Bigulje", rekao je za AFP potpukovnik Mišel Bernije iz korzičkih snaga civilne odbrane.

Zamenik regionalne vatrogasne službe Žan Žak Peraldi kazao je da čekaju pojačanje, kao i da se oko 150 vatrogasaca bori sa vatrenom stihijom.

Kako se navodi, u gašenje požara uključena su i tri kanadera koji ujedno i nadgledaju oblast kako bi se uverili da kuće nisu zahvaćene požarom.

Požar koji je ranije zahvatio oblast oko grada Alerije i koji je uništio 110 hektara zemljišta, stavljen je pod kontrolu, rekao je Bernije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: