Avion iz Tivta za Moskvu hitno prizemljen, "udar ptice"

Avion Montenegro erlajnsa "ebraer 195", koji je trebalo da leti iz Tivta za Moskvu, vanredno je prizemljen sinoć u Podgorici, javila je RTCG.

Izvor: B92

Utorak, 25.07.2017.

18:29

Avion iz Tivta za Moskvu hitno prizemljen,
Foto: GettyImages

Kako navode, avion je prizemljen nakon što je ptica udarila u njegov levi motor.

"Letačka posada Montenegro Airlinesa(MA) je postupila po procedurama koje su jasno definisane u ovakvim situacijama, prilikom čega je od kontrole leta zatraženo sletanje na matični aerodrom Podgorica kako bi se uradila odgovarajuća kontrola", saopšteno je iz crnogorske kompanije.

U saopštenju se ističe da je nakon sletanja “izvršena kontrola i procena oštećenja od strane kompanijskog licenciranog tehničkog osoblja, a kako je odmah bilo jasno da će procedura sanacije oštećenja potrajati, svi putnici su smešteni u hotel i jutros u ranim jutarnjim časovima prebačeni drugim avionom Montenegro erlajnsa na odredište”.

Takođe, navodi se i da je udar ptice “uobičajeni problem koji se često dešava u avijaciji i nije nepoznanica”.

Međutim. povlačenje tog aviona izazvalo je višesatna kašnjenja na linijama za Ljubljanu, Diseldorf i Moskvu iz Podgorice i nazad, kao i za Beograd i Moskvu iz Tivta i nazad.

Montenegro navodi da su svi putnici adekvatno zbrinuti, pri čemu nijedan let nije otkazan, ali je deo putnika preusmeren na letove drugih kompanija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: