MUP: Nastavak akcije "Ares", uhapšena 251 osoba / VIDEO

U akciji MUP "Ares" uhapšena je još 251 osoba, izjavio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Zaplenjene puške, pištolji, bombe...

Izvor: B92

Utorak, 25.07.2017.

12:41

MUP: Nastavak akcije
Tanjug

Kako je rekao, akcija je izvedena u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, Bezbednosno-informativnom agencijom, Poreskom upravom i drugim državnim organima.

Istovremeno, protiv 367 lica podnete su krivične prijave u redovnom postupku, istakao je ministar unutrašnjih poslova.

"Pripadnici MUP-a su u prethodnih pet dana nastavili sa aktivnostima na suzbijanju opšteg kriminaliteta na teritoriji čitave Srbije. Danonoćnim radom policija je sklonila sa ulica značajnu količinu oružja. U ovoj akciji oduzeto je 66 puška, od čega dve automatske, 44 pištolja, među kojima i dva automatska, šest bombi, više kilograma eksplozivnih materija i više hiljada komada municije", rekao je Stefanović.

On je istakao da je na teritoriji opštine Zaječar pronađena i kompletna ilegalna radionica za izradu vatrenog oružja i municije.

„Policija je i u prethodnom periodu intenzivno radila na hapšenju narko dilera, koji su i u ovoj akciji imali u svom posedu više od 27 kilograma narkotika svih vrsta. Njihovim hapšenjem narkotici su sklonjeni sa ulica, a naša deca su spasena", rekao je ministar.

On je naveo da je i ovom akcijom poslata jasna poruka da za policiju nema nedodirljivih i zaštićenih.

"Policija nastavlja sa aktivnostima na suzbijanju kriminaliteta i nećemo stati sve dok postoji ijedan čovek koji se bavi kriminalom i koji smatra da na takav način može da ugrožava bezbednost gradjana Srbije", poručio je Stefanović, saopšteno je iz MUP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: