UNS: Zovu novinare na događaj, a ne daju im da pitaju

Udruženje novinara Srbije pozvalo je Vladu Srbije da ne zove novinare na događaje na kojima neće dobiti priliku da postave nijedno pitanje.

Izvor: Beta

Utorak, 25.07.2017.

18:33

UNS: Zovu novinare na događaj, a ne daju im da pitaju
Ilustracija: Thinkstock

Osim toga, oni od Vlade traže da prema novinarskoj profesiji iskazuju više poštovanja.

UNS-u su se danas javili izveštači nezadovoljni što posle potpisivanja sporazuma rukovodstva Fijat automobila Srbija i predsednika Samostalnog sindikata te kompanije, kome su prisustvovali premijerka Ana Brnabić i ministar privrede Goran Knežević, nisu imali mogućnost da pitaju, niti da vide tekst dokumenta.

U pozivu iz Vlade Srbije, kako podseća UNS, novinarima su najavljene izjave medijima, a posle potpisivanja sporazuma kratko im se obratila premijerka Ana Brnabić, koja je napomenula da niko neće odgovarati na dodatna pitanja kako se ne bi ugrozio postignuti kompromis.

Na pitanje novinara zašto im nije poslato saopštenje sa događaja, jer su prisutni, a nemaju prava da pitaju, odgovoreno je da će na dodatna pitanja biti naknadno odgovoreno, a da tekst sporazuma ne mogu dobiti jer je takva korporativna politika Fijata.

Kako je saopštio UNS, na pitanja tog udruženja odeljenju za medije predsednice Vlade zašto novinarima nije omogućeno da postave pitanja, kada će i od koga dobiti odgovore za koje su danas uskraćeni rečeno je da se mogu obratiti Vladi Srbije, kabinetu predsednika ili vladinoj službi za saradnju s medijima i da su danas već odgovorili na nekoliko pitanja s tim u vezi.

"S obzirom na to da je u sporazumu koji je danas potpisan obuhvaćeno sve ono što je Vlada juče saopštila, dogovor svih strana je bio da se medijima obrati samo predsednica Vlade Ana Brnabić. Uvažavajući brojne obaveze svih prisutnih, koji su u prethodnim danima aktivno učestvovali u pregovorima, a o čemu je javnost svakodnevno bila obaveštavana pre svega iz Vlade, dogovoreno je da nakon potpisivanja izjavu da predsednica Vlade", odgovoreno je UNS-u.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: