Erdogan: Izrael nanosi štetu i sebi i čitavom regionu

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da Izrael ne nanosi štetu samo sebi već čitavom regionu merama koje je preduzeo na svetom mestu u Jerusalimu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.07.2017.

22:53

Erdogan: Izrael nanosi štetu i sebi i čitavom regionu
Foto: Tanjug/AP

Erdogan je dodao da Turska neće dozvoliti da se gaze islamske svete vrednosti.

Obraćajući se novinarima po povratku iz posete zemljama Zaliva, Erdogan je optužio Izrael da je pogrešno prosudio jer je izjednačio muslimane sa teroristima.

"Pozivamo Izrael da deluje u skladu sa zakonom i ljudskim vrednostima. Koracima koje preduzima Izrael ide ka grešci i ka izolaciji", rekao je Erdogan.

On je i ranije kritikovao mere koje je Izrael preduzeo na svetilištu nakon što su 14. jula tri izraelska Arapina ubila tamo dva izraelska policajca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: