"Poremećena osoba" napala testerom, i dalje je na slobodi

Policija traga za čovekom koji je motornom testerom ranio pet ljudi u Šafhauzenu i koji je prema oceni policije agresivan i psihološki nestabilan.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.07.2017.

20:41

Thinkstock

On je prema navodima policije ranio pet osoba u kancelariji zdravstvenog osiguranja u Šafhauzenu. Policija je navela da je jedna osoba teže povređena, a druga lakše, i da je još troje zadobilo manje povrede.

Vlasti su navele da oni nisu u životnoj opasnosti.

Osumnjičeni je identifikovan kao 51-ogodišnji Franc Vrousis, koji ima dve ranije presude za prestupe vezane s oružjem i nema stalno mesto boravka, navele su vlasti.

Jedna žena koja je šetala psa rekla je da ga je viđala u šumi blizu Šafhauzena poslednje dve nedelje. On je rekla da joj nije delovao neprijateljski.

Napadač je pobegao kad je stigla policija. Švajcarska policija je isključila terorizam kao motiv.

"Ovo je pre svega bio zločin protiv osiguravajuće agencije", rekao je visoki regionani policijski zvaničnik Ravi Landolt novinarima, mada nije tačno naveden motiv napadača.

"Imamo informacije da je čovek opasan, da je agresivan i da je psihološki poremećen", rekao je Landolt.

Landolt je rekao da je Vrousis ranije bio registrovan da je živeo u kantonu Gubinden na jugoistoku Švajcarske i da izgleda da uglavnom živi u šumi.

U saopštenju se opisuje da je napadač visok 1,9 metara, ćelav i zapuštenog izgleda.

Policija je objavila neke njegove stare slike kako stoji među drvećem u zelenoj majici i crnim farmerkama. Policija je našla folksvagen kombi sa tablicama iz Graubindena koji se verovalo da je osumnjičeni vozio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: