Novi predsednik Albanije položio zakletvu

Novi predsednik Albanije Iljir Meta formalno je stupio na dužnost položivši zakletvu tokom vanrednog zasedanja parlamenta.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.07.2017.

19:22

Novi predsednik Albanije položio zakletvu
Foto: GettyImages

Meta (48) je danas svečano obećao da će "poštovati Ustav i zakone zemlje, poštovati prava i slobode građana, braniti nezavisnost Albanije i služiti opštem interesu i prosperitetu albanskog naroda", prenosi AP.

Ovog bivšeg predsednika parlamenta i lidera Socijalističkog pokreta za integraciju, parlament je za predsednika izabrao u aprilu, nakon čega je on mesto predsednika stranke poverio svojoj supruzi Moniki Krijemadi.

Predsednik Albanije ima pretežno ceremonijalnu ulogu i može da ima najviše dva petogodišnja mandata, napominje američka agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: