Kod Kipra presretnut brod sa više od 140 migranata

Kiparska obalska straža je danas presrela brod sa 143 migranta, najverovatnije Sirijaca, kod grada Pafos na zapadu Kipra, saopštile su vlasti u Nikoziji.

Izvor: Beta/AFP

Ponedeljak, 24.07.2017.

12:37

Kod Kipra presretnut brod sa više od 140 migranata
Tanjug-AP, arhiva

Policija je navela da je među migrantima 31 žena i 50 dece. Brod je krenuo iz Mersina u Turskoj, zemlji u kojoj brojni Sirijci traže utočište od gradjanskog rata u svojoj zemlji.

Svaki migrant je za prevoz morao da plati 2.000 dolara.

Jedna osoba je uhapšena pod sumnjom za krijumčarenje ljudi.

Migranti će biti prebačeni u prihvatni centar blizu Nikozije.

Kipar, član Evropske unije, nalazi se na samo 100 kilometara od Sirije ali do sada nije prijavljivao veći priliv izbeglica. Sa novopristiglima, od septembra 2014. je na obale tog mediteranskog ostrva došlo oko 1.100 migranata.

Obalno područje kod Pafosa često koriste krijumčari ljudi koji operišu iz Turske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

19 h

Podeli: