Nakon pada Rake: Žene pale burke, muškarci se briju VIDEO

Sirijske demokratske snage objavile su video snimak u kom žene iz Rake, nakon oslobađanja od terorista ID, spaljuju burke, a muškarci briju brade.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.07.2017.

10:37

Nakon pada Rake: Žene pale burke, muškarci se briju VIDEO
Screeshot Youtube

Sirijski civili iz Rake, koji su mesecima bili najveće žrtve rata za oslobađanje tog sirijskog grada, u kom su vladali ekstremisti Islamske države, proslavili su oslobađanje od ID paljenjem burki i brijanjem brada, preneo je Index.hr.

Taj portal podseća da su žene i muškarci bili prisiljeni da se držr strogih pravila oblaćenja i ponašanja u mestima u kojima je vladala Islamska država. Na jednom snimku, koji su objavile Sirijske demokratske snage, saveza u kom dominiraju kurdski borci, grupa žena skinula je crnu odeću i zapalila je nakon što su im članovi porodice oslobođeni.

Preživeli su snimljeni kako gaze odeću koju su morali da nose do pre nekoliko dana. "Dajte mi upaljač. Spaliću ovo. Neka odeća koju su nas terali da nosimo bude prokleta", poručila je jednažena dok je druga poželela isto i rekla da su joj borci ID spalili oca.

Snimljen je i jedan muškarac koji je došao do brijača i zatražio da mu obriju dugu bradu koju je morao da nosi pod režimom ID. "Sve odreži samo u inat njima", rekao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: