Podnet zahtev za nastavak suđenja za Srebrenicu

Tužilac za ratne zločine podneo je Višem sudu u Beogradu zahtev za nastavak krivičnog postupka protiv optuženih za ratni zločin u Srebrenici.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 24.07.2017.

16:22

Podnet zahtev za nastavak suđenja za Srebrenicu

Kako se navodi na sajtu Tužilaštva, tužilac za ratne zločine je 17. jula podnela Višem sudu u Beogradu - Odeljenju za ratne zločine Zahtev za nastavak krivičnog postupka po optužnici za događaje u Srebrenici.

Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je ranije da veruje da će postupak u slučaju "Srebrenica" biti nastavljen jer je potrebno samo otkloniti formalne nedostatke.

Apelacioni sud u Beogradu saopštio je 13. jula da je odbacio optužnicu u slučaju "Srebrenica" protiv osmorice bivših pripadnika Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske za ratni zločin nad civilima u selu Kravica kod Bratunca, kojima se sudilo pred Specijalnim sudom u Beogradu.

Kako je rečeno, optužnica je odbačena jer u vreme podizanja nije bio izabran novi tužilac za ratne zločine, niti vršilac dužnosti, dok je starom prestao mandat.

Optužnica je podignuta 21. januara.

Za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u saizvršilaštvu su optuženi Nedeljko Milidragović, Aleksa Golijanin, Milivoje Batinica, Dragomir Parović, Aleksandar Dačević, Boro Miletić, Jovan Petrović i Vidoslav Vasić.

Po optužnici Tužilaštva za ratne zločine, oni su, zajedno s nepoznatim pripadnicima Specijalne brigade RS, u halama Zemljoradničke zadruge i oko njih u mestu Kravica jula 1995. učestvovali u ubistvu više stotina Bošnjaka.

Suđenje je počelo 6. februara ove godine, a optuženi koji se brane sa slobode odbacili su navode optužnice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: