Panika u Švedskoj, sistem svih vozačkih "pao" u ruke Srba

U Švedskoj se podigla velika prašina jer zvanični organi sumnjaju da je sistem bezbednosti svih vozačkih dozvola u toj zemlji dospeo u ruke srpskih državljana.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.07.2017.

08:29

Panika u Švedskoj, sistem svih vozačkih
Getty images

"Sumnja se, naime, da je grupa srpskih državljana, koja je bila angažovana u jednoj američkoj firmi koja posluje u Švedskoj, upala u bezbedonosni sistem te skandinavske zemlje i došla u posed podataka o svim vozačkim dozvolama u toj državi", rekao je izvor "Večernjih novosti".

Izvor lista upoznat s tim slučajem naglašava da zvaničnih podataka da li su naši državljani umešani u tu aferu još nema.

"U pitanju je više miliona kompletnih podataka o švedskim državljanima, koje na crnom tržištu, naročito u svetlu straha od terorizma koji se širi Evropom, vrede mnogo", naveo je izvor "Novosti".

Zvanični organi Švedske se još ne oglašavaju, ali je "Novostima" potvrđeno da se na rasvetljavanju tog slučaja intenzivno radi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: