"Gori borova šuma, s naprtnjačama se probijamo do požara"

Gašenje požara koji je zahvatio borovu šumu u okolini sela Kamenjani kod Studenice, veoma je otežano zbog česte promene pravca vetra i nepristupačnog terena.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 24.07.2017.

21:07

foto: Ljubiša Leševiæ

To je izjavio načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Kraljevu Radoica Kočović.

Kočović je rekao za agenciju Beta da vatra gori u šumi iznad sela Kamenjani i Lokve i da vatrogasci sa naprtnjačama obezbeđuju ta sela kao i zaselak Borovce, kako požar ne bi zahvatio kuće.

On je rekao da u borbi sa vatrenom stihijom pomažu kolege iz Novog Pazara i Kragujevca, a očekuje se dolazak vatrogasaca iz Kruševca.

Prema njegovim rečima zbog nepristupačnog terena nije moguć prilaz 12 angažovanih vatrogasnih vozila, pa požar gase vatrogasci sa naprtnjačama.

"Velika površina je zahvaćena, gori borova šuma, vetar menja pravac i borimo se da sa naprtnjačama na leđima ugasimo vatru na nepristupačnim mestima", kazao je Kočović.

U gašenju požara u Studenici kraljevačkim vatrogascima su se priključile kolege iz Novog Pazara i Kragujevca, a očekuje se dolazak više od 40 kruševačkih vatrogasaca.

"Sada na gašenju požara radi više od 30 vatrogasaca, a očekujem da ih uskoro bude više. S obzirom da pada noć, još teže će biti, zbog čega je moguće da sutra podignemo avijaciju koja po mraku ne može da obavlja gašenje", rekao je Kočović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: