"Volonteri za inkluziju" stižu u Sombor

Deset volontera iz Nemačke, Španije, Portugala, Japana i Srbije odazvalo se pozivu i u Somboru će od 31.7. do 13.8. održati kamp "Volonteri za inkluziju".

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.07.2017.

10:09

Poziv su volonterima uputili Inicijativa za razvoj i saradnju, Mladi istraživači Srbije i Sigurna kuća iz Sombora.

Zajedno će provesti dve nedelje u Somboru gde će okrečiti, oslikati ogradu i urediti dvorište Sigurne kuće za žrtve porodičnog nasilja.

Kroz niz radionica i predavanja volonteri će učiti o gradu i zemlji u koje dolaze ali i društvenim problemima sa kojima se suočavaju, i pokušati da pruže mali doprinos u rešavanju nekih od njih.

Imaće priliku da budu i društveno aktivni, pa će tako učestvovati u čuvenoj somborskoj Dečijoj pijaci, organizovati radionice za decu migrante smeštene u prihvatnom centru, učestvovati u proslavi Dana mladih, organizovati internacionalno veče pod sloganom "Svi za istim stolom".

Nedavno, IDC je ustupio na korišćenje Sigurnoj kući u Somboru pet mašina za šivenje sa pratećom opremom u cilju pokretanja ekonomskog osnaživanja žena koje se nalaze u riziku od siromaštva, socijalne isključenosti i nasilja u porodici.

Tada je i nastala ideja o realizaciji volonterskog kampa kojim bi uredili prostor Sigurne kuće.

Ovaj kamp jedan je od 40 kampova koji Mladi istraživači Srbije organizuju ove godine kroz program "Mladi su zakon".

Kamp "Volonteri za inkluziju" podržali su i lokalni privrednici kao i Fondacija Ana i Vlade Divac i njihovi partneri kroz projekat "Help on the route" koji finansira Evropska Unija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: