MUP: Od 1. jula Horgoš prešlo 800.000 ljudi

Državni sekretar MUP-a Biljana Popović Ivković istakla je da je granični prelaz Horgoš od 1. jula na ulasku i izlasku iz zemlje prešlo 800.000 putnika.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 24.07.2017.

14:02

MUP: Od 1. jula Horgoš prešlo 800.000 ljudi
Foto: Tanjug

Osim toga, ona je pohvalila policijske službenike za požrtvovan, danonoćni rad.

Popović Ivkovićeva je naglasila da pripadnici MUP - Uprave granične policije odgovorno i profesionalno obezbeđuju državnu granicu, omogućavaju efikasan protok putnika i roba i preduzimaju sve mere radi efikasnog suzbijanja kriminala, saopštio je MUP.

Državna sekretarka je na Graničnom prelazu Horgoš obišla pripadnike Uprave granične policije, a sastanku je prisustvovao i predstavnik Uprave carina.

"Granični prelaz Horgoš od 1. jula do danas, prilikom ulaska i izlaska iz zemlje, prešlo je 800.000 putnika što govori ne samo o frekventnosti prelaza, već i o budnosti i operativnosti naših graničara", rekla je Popović Ivkovićeva.

Trenutno zadržavanje na graničnom prelazu Horgoš je oko 25 minuta.

Popović Ivkovićeva je istakla da je MUP angažovao maksimalan broj policijskih službenika, kako bi putnici u što kraćem roku prešli ovaj granični prelaz.

"Zahvalila sam se našim policijskim službenicima koji požrtvovano i danonoćno rade. Špic turističke sezone tek počinje i očekuju se velike gužve, zato apelujemo na sve da, ukoliko je to moguće, ne koriste vikende za putovanja, već radne dane", rekla je Popović Ivkovićeva.

Ona je apelovala i da se, u vremenu od 7 do 19 sati, koriste alternativni prelazi Horgoš 2, Đala, Bački Vinogradi, Kelebija, Bački breg i Bajmok, jer će na taj način putnici manje vremena provesti na granici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: