Joksimovićeva sa Čepurinom: EU strateško opredeljenje

Članstvo u EU je strateško opredeljenje Srbije, izjavila je ministarka evropskih integracija Jadranka Joksimović u razgovoru sa ambasadorom Čepurinom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.07.2017.

13:33

Joksimovićeva sa Čepurinom: EU strateško opredeljenje
Foto: Tanjug

U saopštenju iz Vlade Srbije se navodi da su Joksimovićeva i ruski ambasador razgovarali o odnosima dve države, procesu evropskih integracija Srbije, reformama koje se tokom pristupanja EU sprovode i situaciji u regionu.

Joksimovićeva je tokom razgovora istakla da je članstvo u EU strateško opredeljenje Srbije, kao i da nije dobro kreirati atmosferu u kojoj je Srbija stalno pod nekim pritiscima da se odredi.

“Naš strateški cilj je jasan - EU integracije. To potvrđuje i poslednje istraživanje, u kome 49 procenata građana jasno podržava evropski put naše zemlje”, navela je Joksimovićeva.

Osim toga, ističe se da je Srbiji u interesu da zadrži i očuva dobre političke i ekonomske odnose sa Ruskom Federacijom, kao i sa svim drugim važnim globalnim silama.

Joksimovićeva je ponovila da Srbija visoko ceni principijelnu podršku Rusije po pitanju KiM.

Iz Vlade navode da je ambasador Čepurin je rekao da Rusija “ima pozitivan stav prema evropskim integracijama Srbije”.

Takođe, on je istakao da Ruska Federacija ceni nastojanja Beograda da sačuva dobre odnose sa Moskvom, u kontekstu složenih međunarodnih odnosa.

Govoreći o situaciji u regionu, Jadranka Joksimović i Aleksandar Čepurin saglasni su da je saradnja uslov njegove stabilnosti i razvoja i da bi svi trebalo da pokažu iskrenu posvećenost tom cilJu.

“Srbija je, nedvosmisleno pokazala da je promoter regionalne saradnje čime aktivno doprinosi stabilnosti - što je važno za EU, ali i šire”, istakla je Joksimović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: