Talibani zauzeli dve oblasti i ubili osam policajaca

Talibanski pobunjenici su zauzeli sedišta dve oblasti u Avganistanu i pritom ubili osam policajaca, rekao je jedan policijski zvaničnik.

Izvor: B92

Nedelja, 23.07.2017.

23:45

Talibani zauzeli dve oblasti i ubili osam policajaca

Talibani su kasno sinoć zauzeli sedište oblasti Lavlaš u severnoj provinciji Farjab, a danas i sedište oblasti Tajvara u zapadnoj provinciji Gor, rekao je lokalni šef policije.

Naveo je da su talibani rano jutros pokrenuli četiri napada na sedište vlasti oblasti Tajvara, a posle bitke otišli u jedinu bolnicu tražeći ranjene pripadnike avganistanskih snaga da bi ih pobili.

AP saznaje da su ubili četiri ili pet pacijenata, pripadnika vojske ili policije.

S druge strane, talibani su objavili da su prilikom zauzimanja sedišta oblasti Tajvara ubili 46 pripadnika avganistanskih bezbednosnih snaga.

Talibani su kasno sinoć ubili dva policajca i zapalili policijsku zgradu prilikom zauzimanja sedišta oblasti Lavlaš u severnoj provinciji Farjab.

Prethodnih dana talibani su izveli desetine napada na severu Avganistana i blokirali glavni put ka glavnom gradu, Kabulu.

Ti napadi ukazuju da pobunjenici sada vrše pritisak na vladine snage širom zemlje, a ne samo na jugu i istoku gde su poznata uporišta ekstremista.

Talibani su napade pojačali 2014. godine kada se završila misija međunarodnih mirovnih snaga i kada je većina stranih vojnika napustila Avganistan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: