Erdogan: Nikome nije u interesu produžetak katarske krize

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je u Istanbulu da "nikome nije u interesu" produžetak krize u Persijskom zalivu koja je izazvana izolacijom Katara.

Izvor: B92

Nedelja, 23.07.2017.

10:26

Erdogan: Nikome nije u interesu produžetak katarske krize
Foto: GettyImages

Govoreći uoči početka dvodnevne posete Kataru i Saudijskoj Arabiji povodom diplomatske krize u regionu, Erdogan je istakao da "više niko nema bilo kakav interes za prolongiranje krize".

Predsednik Turske je optužio "neprijatelje" da pokušavaju da "pojačaju tenzije između braće".

Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Bahrein i Egipat, prekinuli su 5. juna diplomatske odnose s Katarom optužujući tu zemlju da podržava terorizam i zbog veza sa Iranom koji je regionalni rival Saudijskoj Arabiji.

Katar je odbacio te optužbe.

Erdogan će danas i sutra boraviti u poseti Kataru i Saudijskoj Arabiji, a mediji su preneli da će posetiti i Kuvajt koji je glavni posrednik u rešavanju diplomatske krize u tom regionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: