Zašto je dnevnik HRT-a kasnio 12 minuta? "Biće sankcija"

Centralni dnevnik HRT-a u subotu uveče počeo je s dvanaest minuta zakašnjenja - u 19 sati krenula je najava, ali nije bilo tona.

Izvor: B92

Nedelja, 23.07.2017.

10:33

Zašto je dnevnik HRT-a kasnio 12 minuta?
Ilustracija: GettyImages

To je trajalo nekoliko minuta, a potom je nestalo i slike, te je program prekinut. Na ekranu se video samo logo HRT-a, a onda je nešto pre 19.15 sati dnevnik krenuo ispočetka.

Urednica i voditeljka Mirjana Posavac rekla je da emituju iz drugog studija jer se dogodila, kako je rekla, “teška havarija”.

"Poštovani gledaoci, dobro veče još jednom u Dnevniku HRT-a, ovaj put iz drugog studija. Naime, to su te male situacije koje se mogu dogoditi u emisijama uživo. Ovaj put dogodila se teška havarija u našoj tehnici, zbog čega ponovno počinjemo s dnevnikom i prvim prilogom", najavila je ona.

Do problema je, kako "Jutarnji" nezvanično saznaje, došlo zbog velikog kvara na glavnom tonskom pultu.

"Postoje dve režije, 4 i 5, koje servisiraju Informativni program. Do pretprošle godine nabavljala se ista oprema za obe režije. To se radilo kako bi se u slučaju kvara program brzo mogao nastaviti iz druge režije. No, u vreme bivše uprave takav tip nabavke je promenjen, nova oprema nije kompatibilna i zato nismo mogli brzo da se prebacimo iz jedne režije u drugu", kaže za zagrebački list "izvor blizak vođstvu HRT-a".

Dodao je da je plan nabavke za novu opremu napravljen u vreme kad je direktor HRT-a bio Goran Radman, a šef tehnologije Duško Zimonja.

Da bi Dnevnik HRT-a nastavio da se emituje, u tih dvanaest minuta koliko je trajao prekid, kažu na HRT-u, cela ekipa, tonski i video materijali morali su da se prebace na drugi sprat, u režiju 5.

"Jutarnji" ističe i da je je reč o "većem kvaru" za koji u subotu uveče nisu znali kada će biti otklonjen.

"Zbog ovog prekida i kašnjenja biće sprovedena interna istraga, a odgovorni će biti sankcionisani", saznaje zagrebački portal.

Kako se navodi, ovo je prvi put da je Dnevnik HRT-a kasnio, nešto slično se desilo ranije samo jednom, kada je nedeljnik dnevnik Gorana Milića kasnio četiri sekunde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: