Odbranjeni Koštunići, 19 vatrogasaca sprečilo tragediju

Vatrogasne i policijske jedinice lokalizovale su požar u selu Koštunići kod Gornjeg Milanovca koji je izbio danas oko 14.30, rečeno je Beti u policiji.

Izvor: Beta, Tanjug

Nedelja, 23.07.2017.

17:07

Odbranjeni Koštunići, 19 vatrogasaca sprečilo tragediju
Tanjug

Požar zahvatio oko 20 hektara nepristupačnog terena.

Lokalnoj policiji bilo je teško da dođe do informacija između ostalog i zato što na tom području moblini telefoni nemaju domet.

Požar je gasilo 19 vatrogasaca sa sedam vozila.

VIDEO: Vatrogasci i meštani spasli Koštuniće od požara

Prethodno je javljeno da je izbio požar velikih razmera koji je zahvatio blizu 50 hektara hrastove šume i niskog rastinja i primakao se kućama.

"Požar se širi neverovatnom brzinom. Primakao se na 200 metara od prvih seoskih kuća i preti da zahvati borovu šumu", rekao je meštanin meštanin zaseoka Gajevi u selu Koštunići Tadija Stanisavljević.

On je dodao i da je u opasnosti bilo 20 domaćinstava i kompleks veći od 1.000 hektara ukoliko bi požar zahvatio i borovu šumu.

Na licu mesta je tada bilo samo jedno vatrogasno vozilo, ali je nemoćno pred ovom vatrenom stihijom. U gašenju požara su pomagali i meštani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: