Težak udes, blokada, kolone... Šta se dešava na Horgošu?

Stanje u saobraćaju kod graničnog prelaza Horgoš se polako normalizuje, ali su i dalje velike gužve, javlja reporterka B92 sa lica mesta.

Izvor: B92

Nedelja, 23.07.2017.

16:07

Težak udes, blokada, kolone... Šta se dešava na Horgošu?

Najprometniji prelaz između Mađarske i Srbije je bio potpuno blokiran oko 12 sati i sve do oko 16, kada je situacija počela da se normalizuje.

Gužve su i dalje velike, ali sa mađarske strane, napominje reporterka B92.

Podsetimo, problem na granici je nastao zbog teške saobraćajne nesreće koja se dogodila na udaljenosti od oko 80 kilometara od Horgoša u Mađarskoj, na 128. kilometru puta M5 od Budimpešte.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova nije bilo informacija o gužvama, dok je Automoto savez Srbije saopštio da su kolone bile dugačke i do deset kilometara.

Reporterka B92 navodi da su se pojedini vozači javljali sa informacijama da se nalaze na oko dvadesetak kilometara, zarobljeni u koloni.

Ipak, situacija se stabilizuje, saobraćaj teče, zaustavljanje nije toliko dugo, ali na prelazu i dalje ima mnogo vozila.
Vozačima se savetuje korišćenje alternativnih prelaza, situacija na granici između Hrvatske i Srbije je stabilnija, dok se na prelazu iz Srbije u Bugarsku, na graničnom prelazu Gradina čeka čak tri sata.

Veći broj vozila očekuje se na putnim pravcima ka Crnoj Gori i Jadranskoj obali, kao i na autoputu iz Hrvatske i Mađarske, ka Bugarskoj i Makedoniji, saopštio je ranije Auto moto savez Srbije.

Osim toga, tokom vikenda bilo je gužvi širom Hrvatske, a na nekim dijelovima autoputa kolone su bile i po dvadesetak kilometara, a posebno je haotično bilo na Bajakovu gde je, kako prenosi zagrebački "Indeks", žena iz Srbije "pobesnela" zbog gužve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: