Zemljotres od 4,2 stepena u centralnoj Italiji

Zemljotres jačine 4,2 stepena po Rihterovoj skali potresao je rano jutros središnju Italiju, pri čemu nije načinjena nikakva šteta i nema povređenih.

Izvor: Tanjug

Subota, 22.07.2017.

09:25

Zemljotres od 4,2 stepena u centralnoj Italiji
Foto: Thinkstock

Potres je registrovan u 04.13 sati, a epicentar je bio tri kilometra od mesta Kampotosto u provinciji Akvila, odnosno osam kilometara od Amatričea.

Podsećamo, u mestu Amatiče gde se 24. avgusta prošle godine dogodio zemljotres jačine 6,2 stepena u kojem je poginulo oko 300 ljudi, a više okolnih sela uništeno, javljaju italijanski i francuski mediji.

Epicentar jutrošnjeg potresa bio je na dubini od 14 kilometara, saopštio je Nacionalni institut za vulkanologiju.

Niz jakih zemljotresa pogodio je isti region prošle jeseni, nanevši priličnu štetu u četiri oblasti u središnjem delu poluostrva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: