Još jedan uspeh mladih: Pet medalja za ekipu Srbije

Na 48. Međunarodnoj olimpijadi iz fizike, koja je održana u Indoneziji ekipa Srbije je ostvarila veliki uspeh, osvojivši jednu zlatnu i četiri srebrne medalje.

Izvor: Tanjug

Subota, 22.07.2017.

19:50

Još jedan uspeh mladih: Pet medalja za ekipu Srbije
Foto: Thinkstock

To je saopštio vođa tima Božidar Nikolić sa Fizičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Zlatnu medalju osvojio je Dušan Đorđević iz Matematičke gimnazije iz Beograda.

Srebrne medalje osvojili su Marko Šušnjar i Vuk Radović iz Matematičke gimnazije iz Beograda, i Novak i Bogdan Stanojević iz gimnazije "Svetozar Marković" iz Niša, navedeno je saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Samo još jednom u istoriji učešća Srbije na ovom takmičenju je ostvaren ovakav uspeh (Padova, Italija, 1999.). Sa druge strane ovo je peta zlatna medalja za Srbiju na do sada održanim olimpijadama, navodi se u saopštenju.

Ekipu Srbije su vodili Veljko Janković sa Instituta za fiziku u Beogradu i dr Božidar Nikolić sa Fizičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Ranije danas saopšteno je da je matematička ekipa Srbije osvojila četiri srebrne i dve bronzane medalje na 58. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi u Brazilu. Opširnije o tome - OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: