Veoma toplo i nestabilno, uveče pljuskovi i grmljavina

U Srbiji će biti veoma toplo i nestabilno, dok se posle podne i uveče očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom, saopštio je RHMZ.

Izvor: Beta

Subota, 22.07.2017.

01:00

Veoma toplo i nestabilno, uveče pljuskovi i grmljavina
Getty Images

Vetar će biti slab, južnih pravaca, u zoni pljuskova pojačan. Jutarnja temperatura od 14 do 24 stepena, najviša dnevna od 34 do 37 stepeni.

U Beogradu će pre podne biti pretežno sunčano i veoma toplo. Posle podne i uveče očekuju se lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Duvaće slab južni vetar, koji će u zoni pljuskova biti pojačan. Jutarnja temperatura biće 24, najviša dnevna 37 stepeni.

Do ponedeljka biće veoma toplo sa maksimalnom temperaturom u većini mesta od 35 do 38 stepeni. U ponedeljak krajem dana i tokom noći moguće je naoblačenje sa kišom, pljuskovima sa grmljavinom i padom temperature.

U sredu i četvrtak biće promenljivo oblačno, još ponegde sa kišom, uglavnom u centralnim, južnim i istočnim krajevima. Temperatura će biti u granicama proseka za kraj jula, u većini mesta od 26 do 29 stepeni.

Biometeorološka situacija nepovolјno će uticati na srčane bolesnike i asmatičare. Moguće meteoropatske reakcije su glavobolje, razdražljivosti i poremećaj sna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: