Od danas će Sara Senders "vaditi Trampove fleke"

Njujorški finansijski stručnjak Entoni Skaramuči imenovan je zvanično za novog direktora za komunikacije Bele kuće.

Izvor: B92

Petak, 21.07.2017.

23:15

Od danas će Sara Senders
Getty Images

Takođe, Sara Hakabi Senders nasledila je na mestu portparola Bele kuće Šona Spajsera.

Spajser je prethodno podneo ostavku na mesti portparola, a američki mediji objavili su da je to učinio u znak nezadovoljstva odlukom predsednika Donalda Trampa da imenuje Skaramučija.

U saopštenju koje je danas pročitala nova portparolka Bele kuće, Tramp je poručio da je "zahvalan" na radu koji je odlazeči portparol Spajser uložio "u korist njegove administracije i američkog naroda".

I novi direktor za komunikacije Skaramuči obratio se javnosti, rekavši da je Spajser pravi "američki patriota".

Spajser je pretodno za agenciju AP izjavio da se odlučio na ostavku kako bi Skaramučiju dao "priliku za svež početak" i da je najbolje da novi direktor za komunikacije izgradi "svoju vlastitu operaciju".

Pohvalivši Skaramučija kao "čvrstog momka", Spajser je rekao da je bila čast i privilegija raditi za Trampa i SAD. Skaramuči bi trebalo da zameni Majkla Dabkija koji je podneo ostavku 18. maja.

Spajser je od tada vršio i funkciju direktora za komunikacije do imenovanja. Mediji su naveli da je Spajser podneo ostavku zbog "dubokog neslaganja" s Trampovim izborom.

Entoni Skaramuči bio je hedž fond menadžer, jedan od Trampovih savetnika i član tima za prenos vlasti na novog predsednika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: