Havaji se pripremaju za nuklearni napad S. Koreje VIDEO

Američka savezna država Havaji priprema se za mogući nuklearni napad Severne Koreje, javljaju svetski mediji.

Izvor: B92, index.hr

Petak, 21.07.2017.

17:27

Havaji se pripremaju za nuklearni napad S. Koreje VIDEO
Foto: Tanjug/AP

Zvanilčnici Havaja pripremaju plan hitne odbrane od rakete koju bi Severna Koreja mogla da isplati na tu saveznu državu. Agencija za upravljanje hitnim slučajevima (EMA) predstavila je kampanju obrazovanja javnosti, u kojoj navodi šta stanovnici treba da učine ako Pjongjang odluči da napadne.

"Ne želimo da izazivamo nepotreban stres u javnosti, ali odgovorni smo za planiranje reakcije na svaku moguću opasnost", izjavio je službenik agencije Vern Mijagi za "Star advertajzer" i dodao:

"Jedva čekamo da pokrenemo kampanju javnog informisanja kako bismo osigurali da će stanovnici Havaja znati šta treba da učine ako dođe do opasnosti".

"Havaji njuz nau" je objavio da će deo kampanje biti testiranje sirene za hitne slučajeve svakog prvog radnog dana u mesecu.

"Prvo će se oglasiti normalna sirena, a zatim ona koja će se koristiti u slučaju napada."

Severna Koreja je početkom jula testirala interkontinentalnu balističku raketu (ICBM) hwasong-14 koja može da dosegne do Aljaske i Havaja. Zvaničnicii procenjuju da bi raketa s nuklearnom bojevom glavom mogla da stigne do Havaja za samo 20 minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: