"Tajm": Obama imao plan ako Putin krene- Vojska na gotovs

Na naslovnoj strani novog broja magazina "Tajm", koji će biti pušten u prodaju 31. jula, biće portret predsednika Rusije Vladimira Putina.

Izvor: B92

Petak, 21.07.2017.

07:19

Getty images

Lice ruskog lidera nazire se u bezbroj sivih ikona koje simbolizuju korisničke naloge na mrežama. Na naslovnicu je stavljen i naslov glavnog članka broja: "Tajni program koji je trebalo da sruši Putinov plan za izbore", prenosi Sputnjik.

Autor materijala tvrdi da se Vašington ranije pripremio za moguće sajber-napade.

Po njegovim podacima, administracija predsednika Baraka Obame je pripremila plan vanrednih mera u slučaju sajber-napada na dan američkih izbora. Na dan izbora je bilo predviđeno formiranje "Komandnog centra" i "Centra za strateške informacije i operacije", što je trebalo da pojednostavi sakupljanje saopštenja o prekršajima na izbornim mestima.

Navodi se da, u slučaju "značajnog incidenta", Bela kuća je nameravala da pošalje na biračka mesta naoružane pripadnike federalne policije, jedinice vojske i pokrene programe za borbu protiv propagande.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: