Beogradski vodovod apeluje: Racionalno trošite vodu

Beogradski vodovod i kanalizacija je u prethodnom periodu, sa povećanjem dnevnih temperatura vazduha, registrovalo tri do šest puta uvećanu potrošnju vode.

Izvor: B92

Petak, 21.07.2017.

13:25

Beogradski vodovod apeluje: Racionalno trošite vodu
Thinkstock

Zbog toga je to javno preduzeće apelovalo na građane da budu racionalno.

Ovo povećanje je znatno veće u rubnim delovima grada, nego u centralnim gradskim zonama, što ukazuje na nenamensku potrošnju vode, navodi se u saopštenju.

To javno-komunalno preduzeće je blagovremeno obavilo sve neophodne pripremne radove kako bi spremno dočekalo letnji period i nastoji da maksimalnim angažovanjem svih svojih izvorišnih, proizvodnih i distributivnih kapaciteta obezbedi dovoljno vode za sve potrošače u Beogradu.

S obzirom na to da je pred nama period sa izuzetno visokim dnevnim temperaturama vazduha, kada je potreba za vodom znatno povećana, apelujemo na sve sugrađane da savesnim i odgovornim odnosom, racionalno i namenski koriste vodu iz gradskog vodovoda, porčuju iz Beogradskog vodovoda.

Na taj način biće omogućeno da svi Beograđani imaju dovoljno vode, kao i da se očuva sistem vodosnabdevanja.

Voda se iz sistema beogradskog vodovoda, na osnovu gradske Odluke o prečišćavanju i distribuciji vode, može koristiti za piće, pripremanje hrane, kao i održavanje lične i higijene domaćinstva.

To preduzeće poziva Beograđane da pokažu odgovornost i uzdrže se od nenamenske potrošnje pijaće vode.

Kako je navedeno, Beogradski vodovod ima razumevanja za povećanu potrebu za vodom tokom leta, ali aktivnosti kao što su navodnjavanje poljoprivrednih površina, zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, zloupotreba hidranata, predstavljaju nenamensku i neracionalnu potrošnju vode za piće.

Za sve dodatne informacije potrošači se mogu obratiti Kontakt centru JKP Beogradski vodovod i kanalizacija na telefon 3 606 606, a o planiranim radovima i kvarovima na mreži mogu da se informišu i na našoj web adresi www.bvk.rs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: