Rusija: Mornarica štiti od globalnog udara SAD

U dokumentu pod nazivom Osnove državne pomorske politike Rusije navodi se da koncept globalnog udara SAD predstavlja pretnju po međunarodnu i bezbednost Rusije.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 20.07.2017.

18:57

Rusija: Mornarica štiti od globalnog udara SAD
Foto: GettyImages

Dokument, koji je dekretom odobrio predsednik te države Vladimir Putin, takođe, navodi da je ruska Ratna mornarica jedan od većih efektivnih instrumenata strateškog obuzdavanja, prenosi TAS.

Dalje, dokument propisuje pomorsku politiku Rusije do 2030. godine i naglašava ulogu koju imaju oružane snage u borbi za prevlast na okeanima i morima.

"Potvrda toga je koncept globanog udara, koji su razvile SAD i koji predstavlja novi izazov za međunarodnu bezbednost i direktno preti vojnoj bezbednosti Ruske Federacije. Važna uloga u uvođenju ovog koncepta dodeljena je i pomorskim snagama", navodi se u dokumentu.

Prema dokumentu, navodi se da je ruska Mornarica "jedna od najefektivnijih instrumenata strateškog obuzdanja, uključujući i sprečavanje globalnog udara".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: