Hoti: Vladu ćemo formirati sa Samoopredeljenjem

Kandidat za premijera Demokratskog saveza Kosova, Alijanse novo Kosovo i Alternative Avdulah Hoti negirao da je doovoreno formiranje vlade s DPK.

Izvor: Beta

Četvrtak, 20.07.2017.

13:28

Hoti: Vladu ćemo formirati sa Samoopredeljenjem

On je izjavio da će novu Vladu formirati u koaliciji sa pokretom Samoopredeljenje.

"Koalicija ostaje jedinstvena u svojim stavovima. Izjave koalicije oko Demokratske partije Kosova da imaju dogovor sa nekim poslanicima iz naše koalicije o stvaranju vlade su spekulacije. Mi smo odlučni. Imamo 29 poslanika i pozivam sve da se okanu konspiracije", rekao je Hoti nakon sastanka predstavnika koalicije.

Najavio je da će koalicija oko DSK i Samoopredeljenje formirati Vladu Kosova nakon što koalicija oko DPK, odnosno njen kandidat za premijera Ramuš Haradinaj ne bude uspeo da obezbedi 61 glas za izbor za premijera Vlade Kosova.

I lider Alijanse za novo Kosovo Bedžet Pacoli je rekao da njegova stranka ostaje verna koaliciji sa DSK i Alternativom. On je odbacio mogućnost da će neko od četiri poslanika njegove stranke glasati za izbor Haradinaja za premijera Kosova.

Prištinski mediji su juče javljali da premijer Albanije Edi Rama posreduje u ubeđivanju poslanika ANK da glasaju za Vladu Haradinaja.

Hoti je rekao da koalicija još nije odlučila o pozivu predsednika Kosova Hašima Tačija za konsultativni sastanak oko stvaranja institucija koji je zakazan za ponedeljak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: