Premijer CG: Hvala NATO-u zbog pomoći oko požara

Predsednik crnogorske vlade Duško Marković zahvalio je danas NATO i patnerskim državama na brzoj reakciji i pomoći saveznika zbog požara.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 20.07.2017.

14:46

Premijer CG: Hvala NATO-u zbog pomoći oko požara
"Antonov" gasi požar u CrnojGori, Foto: Prva TV

Marković je na sednici vlade rekao i da je svim vatrogascima na terenu obezbeđena nadoknada od po 400 evra, što je ukupno 230.000 evra.

Vlada je pozdravila poruku generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga, koji je pohvalio odgovor saveznica i partnera u roku od nekoliko sati, kako bi pomogli Crnoj Gori u borbi sa šumskim požarima.

Istaknuto je da pomoć NATO-a u gašenju požara u Crnoj Gori pokazuje da ova zemlja "već uživa benefite svog novog statusa i novog kapaciteta".

Situacija sa požarima u Tivtu je pod kontrolom, kaže za portal Antena M Zoran Barbić iz Vatrogasne službe. "Nastavljamo aktivno gašenje požarišta. Noć je na našoj teritoriji protekla mirno, međutim na području opštine Herceg Novi u selu Zabrđe bila je akcija gašenja. U gašenju je učestvovao dio naše službe, kao i Kotora, Herceg Novog kao i Vojska. Od osam sati avioni će gasiti požar na Zabrdju", rekao je on.

Inače, od jutros su na požarštima iznad Sutorine angažovana četiri hrvatska kanadera, pa je pa je plamen ka selu Malta u dobroj meri suzbijen, rekao je za Radio Jadran pripadnik službe zaštite i spasavanja Herceg Novi, Aleksandar Škrobalj.

Peđa Moštrokol iz cetinjske Službe zaštite kaže da je noć bila mirnija, ali da aktivnih požara još ima. "Preko dana se aktiviraju, još smo na terenu, pazimo neke objekte na Markovini", kazao je on.

Crnoj Gori je, inače, sinoć u pomoć stigao i avion iz Izraela, dok se tokom dana očekuju dolazak još dva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: