Detalji akcije MUP: Ko je uhapšen, šta je zaplenjeno FOTO

U nastavku akcije „Ares“, koja je sprovedena u više gradova u Srbiji, pripadnici MUP-a, u saradnji s nadležnim tužilaštvima, uhapsili su 213 osumnjičenih osoba.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.07.2017.

14:14

Detalji akcije MUP: Ko je uhapšen, šta je zaplenjeno FOTO
Foto: MUP

Kako je saopštio MUP, otkrivene su i dve laboratorija za proizvodnju marihuane i zaplenjeno je 385 kilograma različitih vrsta narkotika, kao i veća količina oružja i municije.

Policija je nadležnim tužilaštvima podnela i krivične prijave u redovnom postupku protiv 258 lica.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu otkrili su laboratoriju za uzgajanje marihuane u veštačkim uslovima i uhapsili N.B. (1987) i N.R. (1970) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

U laboratoriji, koja je otkrivena u hali- hladnjači, koju je zakupio osumnjičeni N.R., policija je pronašla i zaplenila zasad od 2.213 saksija marihuane, težine oko 235 kilograma.

Takođe, u drugoj prostoriji u okviru istog objekta, policija je zaplenila 26 kilograma suve marihuane, spakovane u 14 kesa, koja je kako se sumnja bila namenjena za dalju prodaju.

Zaplenjeno je i 45 velikih lampi snage 1000 vati, aluminijumske rebraste cevi za ventilaciju, filteri, ventilatori, razvučene cevi za navodnjavanje, kompletna oprema sa tajmerima za upravljanjem celog sistema rasvete, kao i vaga za precizno merenje i oprema za sušenje i obradu marihuane.
Foto: MUP
Pripadnici MUP-a u Nišu, uz koordinaciju Uprave kriminalističke policije, uhapsili su pet osoba osumnjičenih da su se kao pripadnici međunarodne organizovane kriminalne grupe bavili trgovinom narkoticima i organizovali krijumčarenje droga sa teritorije Turske, preko Bugarske i Rumunije do zemalja Evropske unije.

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih.dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, uhapšeni su N.D. (1978), koji se sumnjiči da je organizator kriminalne grupe, M.Š. (1973), D.A. (1971), M.D. (1983), V.M. (1975), dok se za jednim osumnjičenim i dalje traga.

Postoje osnovi sumnje da su N.D. i M.Š. pronalazili mlađe osobe, koje nemaju krivični dosije i upućivali ih u Švajcarsku, kako bi tamo neposredno prodavali narkotike uživaocima, a sama kupoprodaja droge ugovarala se i organizovala u Nišu.

Prilikom pretresa stanova osumnjičenih, policija je kod M.Š. pronašla spisak sa podacima 35 kupaca opojne droge i šest mobilnih telefona, koji su kako se sumnja korišćeni za za ugovaranje kupoprodaje, a ukupno je pronađeno i oduzeto 15 telefona i 30 SIM kartica.

Nakon višemesečnog operativnog rada uz koordinaciju SPNSKN u Beogradu, na teritoriji Švajcarske, uhapšen je jedan od pripadnika ove kriminalne grupe, koji je preprodavao narkotike i kod njega je pronađeno 50 grama heroin, a potom su na teritoriji Ciriha uhapšena još dvojica pripadnika grupe sa 300 grama heroina.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu u zakonskom roku, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.
Foto: MUP
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su u Beogradu I.P. (1974), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

Policija je prilikom pretresa osumnjičenog, u jednom beogradskom lokalu, kod njega pronašla kokaina spakovanog u papirni smotuljak.

Protiv dvadesettrogodišnjeg mladića, koji se nalazi u društvu I.P., kod koga je takođe pronađeno kokaina, nadležnom tužilaštvu biće podneta krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu zaplenili su 30 kilograma marihuane i uhapsili D.O. (1996) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je marihuanu, upakovanu u 60 paketa, otkrila u torbi u prtljažniku „opel - astre“ , kod naplatne rampe Nais.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu otkrili su zasad marihuane i zaplenili 76 kilograma ove droge.

Zasad je pronađen u ataru sela Brzan, opština Batočina.

Policija intenzivno radi na identifikaciji i pronalasku osumnjičenog za krivično delo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru zaplenili su 5000 tableta ekstazija.

Policija je, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Pazaru, za osumnjičenim u čijoj je porodičnoj kući pronađen ekstazi, raspisala potragu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru zaplenili su 500 tableta ekstazija, gasni pištolj i 14 metaka i uhapsili S.N. (1982) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je ekstazi i oružje, za koje nije imao odobrenje nadležnog državnog organa, pronašla prilikom pretresa porodične kuće osumnjičenog.

S.N. će uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kruševcu otkrili su laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima.

U laboratoriji, koja je otkrivena, prilikom pretresa stana osumnjičenog, policija je pronašla 12 biljaka, visine od jedan do 1,5 metar, sa listovima i cvetovima u sirovom stanju, 330 grama osušene marihuane, pet suvih pečuraka sumnjivih na opojnu drogu marihuanu, osušene ljuspice maka, tri reflektora i ventilatore.

Policija je za osumnjičenim da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, raspisala potragu i za njim intenzivno traga.

Pripadnici Minstarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru kod petnaestogodišnjeg maloletnika pronašli su više od pet kilograma kanabisa.

Policija je prvobitno u rancu maloletnika pronašla 237 grama kanabisa, a potom je otkrila i zasad sa 142 stabljike, težine 4.800 grama.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, po nalogu zaječarskog Višeg javnog tužilaštva, protiv maloletnika biće podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici uhapsili su M.J. (1983) osumnjičenog da je 15. jula ove godine u mestu Ašanji, nakon verbalnog sukoba, nožem ubo oštećenog.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo ubistvo u pokušaju osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Policija je od M.J. oduzela preklopni nož.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu uhapsili su četiri osobe osumnjičene da su učestvovale u tuči u kojoj je jedna osoba zadobila povrede vatrenim oružjem.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo nasilničko ponašanje uhapšeni su B.Š, U.Š, E.Š i T.I.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu, u zakonskom orku, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su J.N. (1995) osumnjičenog da je tokom jula u noćnim satima prilazio ženama na ulici, davio ih, a potom im otimao tašne.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo razbojništvo, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su V.Đ. (1990) i M.M. (1992) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je, prilikom pretresa stanova koje su koristili osumnjičeni, pronašla 100 grama amfetamina, tri paketića marihuane i dve elektronske vagice za precizno merenje sa tragovima opojne droge.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su M.I. (1991) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je prilikom pretresa stana kod osumnjičenog pronašla 250 grama marihuane, 200 semenki marihuane i vagicu za precizno merenje.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vranju uhapsili su D.S. i Z.S. osumnjičene da su iz rudnika olova i cinka „Grot“ ukrali eksploziv.

Policija je kod osumnjičenih pronašla 21 sporogoreći štapin i 20 incijalnih kapisla za štapine.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela krađa i neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i ekplozivnih materija, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.
Foto: MUP
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu zaplenili su pištolj, dve lovačke puške, bombu i 244 komada municije.

Po nalogu nadležnog tužilaštva, protiv dvadesetpetodišnjeg mladića, u čijem je stanu prilikom pretresa oružje pronađeno, podneta je krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Jagodini uhapsili su LJ.S. (1977), osumnjičenog da je tokom prošle godine posadio i uzgajao 74 biljke kanabisa.

Policijski službenici u Ćupriji prošle godine pronašli su zasad sa 74 biljke kanabisa, za koje je nakon sušenja i veštačenja utvrđeno da je reč o više od dva kilograma marihuane.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, osumnjičeni će uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su D.R. (1975) , zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično delo nedozvoljena trgovina i falsifikovanje znakova za obeležavanje robe, mera i tegova.

Policija je, prilikom pretresa, dva trgovinska objekta i garaže koje je koristila osumnjičena zaplenila 60,5 kilograma rezanog duvana, 508 paklica cigareta raznih marki bez akcizne markice, oko 40 kilograma kafe i 1.031 litara alkoholnog pića.

Postoje osnovi sumnje da je D.R. u tim objektima držala i prodavala sušeni rezani duvan, cigarete različitih proizvođača bez akciznih markica, kao i flaše alkoholnih pića na kojima se nalaze akcizne markice sa istim serijskim brojevima.

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu, biti privedena Osnovnom javnom tužilaštvu u Obrenovcu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kraljevu zaplenili su tri puške i 45 komada municije.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija kod pedesetpetogodišnjeg muškarca, pronašla lovačku pušku marke TOZ 34 p, malokalibarsku pušku sa optičkim nišanom, vazdušnu pušku marke „hanter“ i 45 komada municije za automatsku pušku.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Kraljevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, protiv osumnjičenog će biti podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu uhapsili su A.Š. (1999) osumnjičenog za krađe automobila na području tog grada.

Postoje osnovi sumnje da je A.Š. tokom ove i prošle godine, ukrao devet vozila različitih marki, koja je kasnije prodavao i na taj način sticao protivpravnu imovinsku korist.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio devet krivičnih dela teške krađe, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Policija je svih devet automobila pronašla i vratila vlasnicima.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su M.S. (1982) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela laka telesna povreda, uništenje i oštećenje tuđe stvari i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

M.S. se tereti da je kamenom razbio staklo na autobusu broj 18 u Ulici braće Jerković, kada su povređene dve putnice, a kad je intervenisala policija osumnjičeni ih je napao i jednog policajca ugrizao za šaku.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vranju uhapsili su N.S. (1978) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo ugrožavanja sigurnosti.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru uhapsili su M.H. (1952), kod koga su pronašli veću količinu raznih vrsta tableta, od kojih većina pripada grupu psihoaktivnih supstanci.

Policija je prilikom pretresa stana osumnjičenog, pronašla 3.910 tableta tramadola, 90 tableta bensedina i 15 ampula tog leka, kao i 311 komada kamagre i 103 gela, 38 tableta cialisa, 7 gelova filagre, 68 gelova sehtreme.

Osumnjičenom je određeno zadržavae do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv dvoje maloletnika zbog postojanja osnova sumnje da su počinili sedam teških krađa u dva udruženja.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu uhapsili su M. V. (22), zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Prilikom pretresa stana osumnjičenog, policija je pronašla 60 tableta ekstazija i biljku nalik na marihuanu, težine oko 100 grama.

M. V. je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu uhapsili su I. C. (24), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je prilikom kontrole u ugostiteljskom objektu, kod osumnjičenog pronašla kokain.

Po nalogu nadležnog tužilaštva, I. C. je određeno zadržavanje do 48 sati.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru podneli su krivične prijave u redovnom postupku protiv dvadesetosmogodišnjeg i tridesetšestogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krađu u verskom objektu u Tutinu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneće krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv tri osobe, zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično delo falsifikovanje isprave.

Sumnja se da je oni lažnu diplomu „Srednje tehničke škole“ u Novom Pazaru, na njegovo ime, upotrebili kao pravu prilikom predavanja za izdavanje licence za poslove obezbeđenja u Policijsku upravu u Novom Pazaru. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu podneli su krivičnu prijavu protiv D. M. (52), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška telesna povreda.

D. M. je sproveden u Kazneno-popravni zavod Požarevac, gde se nalazi na odsluženju kazne zatvora.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu podneće krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv šezdesetčetvorogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Kod osumnjičenog je pronađena puška, četiri metka, lovačka puška, pištolj „bereta“ sa okvirom bez municije, lovačka puška „CZ“, devet metaka i 20 patrona za lovačku pušku.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pirotu uhapsili su holandskog državljanina O. B., zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeno držanje opojnih droga.

Prilikom pregleda osumnjičenog i njegovog prtljaga pronađeno je 9,4 grama marihuane i 14,4 grama hašiša.

O. B. je, uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Pirotu, a nakon predloga za određivanje pritvora, sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Dimitrovgradu odredio mu je meru obaveznog javljanja i zabranu napuštanja boravišta do okončanja postupka.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pirotu uhapsili su J. V. (58), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Kod osumnjičenog je pronađeno 10,40 grama heroina i 6,23 grama marihuane.

Po nalogu nadležnog tužilaštva, J. V. je određeno zadržavanje do 48 sati.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu uhapsili su Z. M. (47), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Kod osumnjičenog je pronađeno 132,1 gram marihuane i tri biljke marihuane.

Po nalogu nadležnog tužioca, Z. M. je određeno zadržavanje do 48 sati.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu uhapsili su A. J. (19), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela omogućavanje uživanja opojnih droga i nevlašćeno držanje opojnih droga.

Kod osumnjičenog je pronađena marihuana, a po nalogu nadležnog tužioca određeno mu je zadržavanje do 48 sati.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru zaplenili su oko 4000 paklica cigareta bez akcizne markice i po, nalogu nadležnog tužilaštva , podbeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv jedne osobe zbog postojanja osnova sumnje a je počinio krivično delo nedozvoljena trgovina. .

Cigarete su pronađene prilikom kontrole automobila, koji je upravljao osumnjičeni.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu zaplenili su oko 668 litara nafte , spakovane u 22 kanistra i 26 balona.

Protiv muškarca, osumnjičenog za nedozvoljen promet akciznih proizvoda, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneta je krivična prijava u redovnom postupku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: