Nedeljnik NIN se izvinio zbog naslovne stranice

Nedeljnik NIN uputio izvinjenje svima koje je naslovna strana najnovijeg broja tog nedeljnika, na kojoj je slika logora, uvredila.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.07.2017.

09:39

Nedeljnik NIN se izvinio zbog naslovne stranice

U saopštenju koje je dostavljeno medijima navodi se da namera nedeljnika nije bila da uvredi žrtve holokausta već da kritikuje rad Vlade Srbije.

"Naslovna strana novog broja NIN-a izazvala je burne reakcije. Apsolutno nam nije bila namera da uvredimo žrtve holokausta, već isključivo da kritikujemo Vladu Srbije za nepoštovanje važećih zakona o radu i štrajku, koje je sama predložila. Svejedno, očito je da postoje čitaoci koje je povredila provokativna ilustracija na naslovnoj strani i njima se izvinjavamo", navedeno je u saopštenju koje je potpisao glavni urednik i kolegijum NIN-a.

Podsetimo, juče je povodom naslovne strane najnovijeg NIN-a, na kojoj je slika ulaska u koncentracioni logor ispod koje piše "Radni logor Srbija", reagovala predsednica Skupštine Srbije, a kritike su nedeljniku upućene i putem društvenih mreža.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: