Pašalića dočekala pitanja o Savamali i promeni kabineta

Zaštitnik građana Zoran Pašalić nakon što je položio zakletvu u parlamentu odmah je odgovarao na pitanja novinara .

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 20.07.2017.

16:49

Pašalića dočekala pitanja o Savamali i promeni kabineta
Ilustracija: Thinkstock

Pitanja su bila u vezi sa Savamalom, da li će promeniti kabinet i šta je njegov plan rada, a odmah je poručio da će sve predmete tretirati sa istom težinom i obećao dobru saradnju sa predstvanicima javnosti.

Pašalić je rekao da će gledati da deluje u okviru floskule koju je izrekao Aleksis de Tokvil, da je "Ustav ledena voda koja hladi političku moć".

U vezi sa kritikama opozicije da je studirao više godina, Pašalić kaže da su te godine vezane za njegov rad.

Nije želeo da komentariše svog prethodnika Sašu Jankovića, jer je kaže Janković sada političar, a on Zaštitnik koji ne sme da daje političke izjave.

Ono što je osnovno to je da kontinuitet mora da postoji, kao i u svakoj funkciji koja se obavlja, preuzimate predmete koji su u radu, prvo što mi je posao je da pogledam i i vidim da li su ti predmeti u skladu sa onim što zakon predviđa, da li su završeni u rokovima, ako su završeni prvi ću se radovati, ako ne, požurićemo da rešimo”, rekao je on.

Odgovarajući na pitanje novinara u vezi sa Savamalom, Pašalić je rekao da mu treba malo vremena da pogleda predmet, ali je istakao da će raditi kao i do sada.

Nikada se nijedan predmet nije izdvajao u institucijama u kojima sam radio. Svaki ima svoju težinu. Za nekoga ko je uložio žalbu ili je nešto napisao Zaštitniku je njegov predmet važniji nego bilo koji drugi. Svi će se predmetimi gledati sa pođednakom težinom”, rekao je Pašalić.

A na pitanje da li će promeniti članove kabineta, što je ranije danas zatražio poslanik SNS Vladimi Djukanović, Pašalić je odogovrio:

Molim vas za nekoliko dana, sutra krećem na svoj novi posao, moram da upoznam ljude, da sagledam njihove mogućnosti, siguran sam da na taj broj predmeta koji oni svake godine rešavaju i broj zaposlenih, nije lako izaći na kraj.Sve što bude bilo ubuduće, obratiću se javnosti i javnost će to moći vrlo pomno da prati”, rekao je Pašalić.

On je poručio svim građanima da će njegova vrata biti otvorena za njih i da će im pomoći u skladu sa njegovim ovlašćenjima i zakonom.

Novi Zaštitnik je zahvalio poslanicima, koji su mu poklonili poverenje, kao i onima ko nisu glasali za njegov izbor.

Kaže i da Zaštitnik građana nije personalna funkcija nego je reč o instituciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: