Smiruje se situacija sa požarima oko Splita

Na područjima zahvaćenim požarom između Splita i Omiša stanje se smiruje i trenutno nema ugroženih ljudi ili objekata, izveštavaju lokalni mediji.

Izvor: B92

Utorak, 18.07.2017.

19:01

Smiruje se situacija sa požarima oko Splita
Ovako je bilo u noæi izmeðu ponedeljka i utorka. Foto: Tanjug / Hina

Komandant Javne vatrogasne jedinice Ivan Kovačević rekao je za Hinu da kanaderi na terenu natapaju rubne delove linije požara i da je jedino aktivan požar na Mosoru, ali on ne ugrožava ljude i objekte.

"I dalje će se natapati područje na kojem je 380 vatrogasaca sa 120 vozila, a u pomoć su nam stigle i brojne vatrogasne snage iz cele Hrvatske", rekao je Kovačević.

On je dodao da su svi usmereni na gašenje vatre u okolini Splita da se požar ne bi ponovo aktivirao.

Glavni vatrogasni komandir Splitsko-dalmatinske županije Dražen Glavina izjavio je da se još ne može reći da je požar pod kontrolom. On je dodao da je reč o velikoj površini i da je moguće izbijanje vatre i u narednim danima.

Aktivna su, ali i pod kontrolom, i dva požara na zadarskom području, a jutros je ugašen i najnoviji požar koji je izbio na ostrvu Braču.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: