Index.hr "isprozivao" državni vrh zbog požara

Hrvatski portal Index.hr iskritikovao je vlasti te zemlje jer nisu došli u Dalmaciju koja se juče bezuspešno borila sa stravičnim požarima.

Izvor: B92

Utorak, 18.07.2017.

08:21

Index.hr
Hrvatski premijer, Foto: Screenshot

Index.hr podseća da je već u ponedeljak ujutro bilo jasno da Dalmaciju čeka "dan iz pakla". "Dok su očajni građani kantama polivali kuće vodom, a slabo opremljeni vatrogasci pokušavali da im pomognu, predsednica je mislila šta će naručiti za jelo u Austriji", navodi između ostalog Index.hr.

Portal dalje navodi da je predsednica Hrvatske u trenutku kada se vatra već širila prema Splitu, naručivala večeru. Takođe, dok je vatra ulazila u Split, vladajuća HDZ je na tviteru objavljivala vesti o pobedi na izborima, Vlada celo jutro tvitovala o premijeru Plenkoviću. Požara su se, nastavlja Index.hr, setili tek popodne.

"Premijera smo čuli tek uveče i to prvo u Dnevniku HTV-a. Dok je Dalmacija gorela, dok su ljudi molili pomoć, dok su vatrogasci govorili da nemaju vode i kamione, dok su kantama zalivali vatru, on je govorio: 'Činimo sve, uz veliku zahvalnost vatrogascima i svima koji pomažu, pripadnicima Hrvatske vojske koji su se uključili. Ako se požari nastave i ako bude potrebno, i ako tako procene naše službe, naravno da ćemo iskoristiti kvalitetne odnose koje imamo s drugim zemljama i iskoristiti mehanizme civilne zaštite te obrane od požara na evropskoj razini kako bi nam eventualno pritekle u pomoć druge zemlje kao što i mi znamo često pomoći drugima'", citira Index.

Portal zatim dodaje da je nešto kasnije stiglo i saopštenje Vlade u kom su obavestili građane da će hrvatski premijer tek sutra ujutro održati sastanak Kriznog štaba u prostorijama Splitsko-dalmatinske županije u Splitu. Zbog toga Index.hr hrvatskog premijera upoređuje sa "policijom u američkom filmu koja dođe baš na kraju, kad je negativac savladan, a glavni junak umoran i jedva živ".

"Gospodo, hvala vam lepo. Sutra je prekasno. Dalmaciji ste trebali danas", zaključuje se u tekstu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: